Worden de Egemse kleiputten een natuurgebied ?

Krijgt Egem in de toekomst een 30 ha groot natuurgebied in plaats van de grote leegte? © JG
Redactie KW

De gemeenteraad op maandagavond 27 februari werd voor het grootste deel in beslag genomen door een niet officieel agendapunt.

Oppositieraadslid Kaat De Waele gaf immers aan dat de provincie plannen heeft met de Egemse kleiputten.

Nadat de drie officiële agendapunten van de raadszitting behandeld waren, gaf oppositieraadslid Kaat De Waele, die tegens in de provincieraad zetelt, aan dat tijdens de laatste provincieraadszitting als één van de agendapunten de mogelijke toekomstplannen van de provincie met de Egemse Kleiputten besproken werden. Zij gaf aan dat de provincie er aan denkt om hier een natuurgebied van 30 ha te maken en de gebouwen van de fabriek via reconversie beschikbaar te maken voor toekomstige industriële toepassingen. Ze benadrukte echter ook dat het om vage plannen gaat, zonder op dit moment nog enige concrete invulling.

Burgemeester Ivan Delaere pikte hierop in en liet weten dat de toekomst van de kleiputten ook voor de gemeente een groot vraagteken is. Hij benadrukte dat hier echter dermate veel partijen hun zeg moeten in hebben, dat de gemeente een tijd geleden het dossier al doorgeschoven heeft naar de provincie, die ook bereid was deze taak op zich te nemen. Hij gaf aan dat de voorgestelde eventuele plannen ook een goede zaak voor de gemeente zou zijn, maar dat ook zij afwachten wat er in de toekomst uit de bus zal komen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier