Westtoer bundelt mooiste landschappen uit het Brugse Ommeland

Fotograaf Jan d'Hondt trok voor Westtoer op pad en legde de tien allermooiste plekjes vast. © WK
Redactie KW

In het nieuwe magazine ‘Dé 10 landschappen van het Brugse Ommeland’ zet provinciebedrijf Westtoer onze natuurlijke rijkdommen in de kijker.

“Nadat we vorig jaar al focusten op het erfgoed in de regio (Westtoer riep 2017 uit tot ‘Jaar van de Kastelen en Abdijen in het Brugse Ommeland’, red.), vonden we het nu ook eens tijd om in te zoomen op de natuurlijke attracties van het Brugse Ommeland. De bossen en open weilanden, meersen en kanalen, van onze vlakke kustpolders tot de glooiende landschappen in het Tieltse: deze regio is zo divers dat ze onmogelijk in één beeld kan worden gevat”, zegt Evy Van Schoorisse.

Inspirerende verhalen

Fotograaf Jan d’Hondt trok voor Westtoer op pad en legde de tien allermooiste plekjes vast. Tien iconische landschappen met daarnaast de inspirerende verhalen van locals. “In Lissewege vertelt een jonge barbier bijvoorbeeld waarom hij zo gecharmeerd is door ‘het witte dorp’. Brugge zien we door de ogen van de stadsbeiaardier en in het Vloethemveld stappen we in het spoor van de boswachter. Telkens krijgen we ook een aantal bezoektips mee voor onderweg“, aldus nog Evy Van Schoorisse.

Het Brugse Ommeland is een belevingsvolle regio waarvan we de natuurlijke rijkdommen nog onvoldoende uitspeelden

Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer, is ervan overtuigd dat het de fietser en wandelaar zal kunnen bekoren. “Het Brugse Ommeland is een belevingsvolle regio waarvan we de natuurlijke rijkdommen nog onvoldoende uitspeelden. Met dit magazine doen we daar iets aan, en het natuurthema past ook perfect in onze huidige tijdsgeest van onthaasten en gezonder leven“, klinkt het.

Een handig onlinegidsje, vanaf 30 maart gratis te downloaden via de website van Westtoer, bundelt zeven fiets- en drie wandelroutes doorheen de tien landschappen. Het wandelaanbod in het Brugse Ommeland breidt ondertussen ook verder uit: nog deze maand wordt de Damse Vaart wandelroute geopend, op 21 april volgt het nieuwe wandelnetwerk ‘Velden en Meersen’ dat de historische landschappen van de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld en de Oedelemberg met elkaar verbindt.

Avontuurlijke wandelexpedities

In het Bulskampveld worden vanaf dit najaar dan weer avontuurlijke wandelexpedities georganiseerd. Tot slot presenteert Westtoer ook nog een nieuwe overzichtskaart met de veertig mooiste plekjes van het Brugse Ommeland, en een fietskaart met ‘bijzondere boerenverhalen’ uit de Oudlandpolder.

(WK)

Het volledige aanbod vind je op www.brugseommeland.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier