West-Vlamingen scoren op de Belgische Milieu- en Energieprijzen

Roland De Vicq uit Wevelgem bij zijn Solar Cooker. © GF
Redactie KW

Koen Delie uit Waregem en Roland De Vicq uit Wevelgem vielen gisteravond in de prijzen in Brussel.

Elk jaar worden in Brussel de Belgische Milieu- en Energieprijzen uitgereikt. Woensdagavond mochten daar twee provinciegenoten een prijs in ontvangst gaan nemen.

Koen Delie van afvalintercommunale Imog zette, in samenwerking met de lokale afdeling van KWB, op zijn wijk De Waterhoek in Waregem het project van de energiedozen op. Samen met enkele andere enthousiastelingen verdeelde hij dergelijke dozen onder de wijkbewoners, met daarin bijvoorbeeld een douchetimer, een koelkastmagneet en ledlampen. Daarna gingen ze ook nog huis per huis via warmtescans bekijken hoe de bewoners energie konden besparen.

Roland De Vicq uit Wevelgem is dan weer betrokken bij het project Sol Suffit. Deze vzw van Kristina Naeyaert en Herman Nachtergaele uit Wevelgem wil in Derde Wereldlanden het idee van geïntegreerd koken promoten: koken met zonne-energie of met houtbesparende ovens en gebruiken van energiesparende isolatiemanden. Roland De Vicq zorgde met zijn Solar Cooker voor een geschikt model van zonne-oven.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier