West-Vlaanderen voorlopig zielig laatste in verkiezing 'Boom van het Jaar'

13/09/16 om 12:27 - Bijgewerkt om 12:27

De Boom van het Jaar Verkiezing bekroont ieder jaar door middel van een populaire verkiezing en een professionele jury een enkele boom gelegen in België.

West-Vlaanderen voorlopig zielig laatste in verkiezing 'Boom van het Jaar'

De Vlaamse editie van de verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen v.z.w., in samenwerking met de European Landowners' Organization, het Agentschap voor Natuur en Bos, Landelijk Vlaanderen, de Bosgroepen, de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij en Bos+.

Voor West-Vlaanderen is een 55-jarige plataan van 23 meter hoog uit Oostende genomineerd. "Bomen staan niet alleen symbool voor leven, groei en bescherming maar zijn ook stille getuigen van wat er in de buurt leeft", klinkt het. De plataan is voorzien van 'oorsculptuurtjes', die op termijn zullen vergroeien met de boom zelf. "Het plein brengt de mensen samen en de clustersculptuur van oortjes symboliseert het luisteren naar de verhalen uit de wijk. "Een mooie act van de natuur om te zien hoe ze assimileert met de omgeving..."

Een mooi verhaal en een mooie boom, maar blijkbaar is West-Vlaanderen nog niet echt in actie geschoten wat het stemmen betreft. De plataan bengelt eenzaam onderaan met een schamele 296 stemmen, maar iets meer dan één tiende van het aantal stemmen van de voorlopige koploper.

(FV)

>> De eer van West-Vlaanderen redden? STEM HIER

De tussenstand

1. Oost-Vlaanderen / Massemen - 2.310 stemmen

2. Limburg / Lummen - 1.654 stemmen

3. Antwerpen / Itegem - 459 stemmen

4. Vlaams-Brabant / Vollezele - 421 stemmen

5. Mooiste Boom van Vlaanderen / Overpelt - 380 stemmen

6. Brussels Hoofdstedelijk Gewest / Brussel - 320 stemmen

7. West-Vlaanderen / Oostende - 296 stemmen

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!