West-Vlaanderen is de tweede vuilste provincie van Vlaanderen

Een archiefbeeldje uit Knokke-Heist, waar gemeenterarbeiders de bermen 'net hadden opgeruimd'. West-Vlaanderen hoort bij de slechtste leerlingen van de klas. © GF
Redactie KW

Dat besluit althans N-VA-parlementslid Bart Nevens uit de zwerfvuilcijfers die hij opvroeg bij partijgenoot en bevoegd Vlaams minister Ben Weyts. Liefst veertig procent van alle opgeruimde zwerfvuil langs de snel- en gewestwegen lag immers in Vlaams-Brabant. West-Vlaanderen is een ‘mooie tweede’.

In totaal werd vorig jaar 3.085 ton zwerfvuil geraapt langs de Vlaamse snel- en gewestwegen. Vlaams-Brabant was veruit koploper met 1.244 ton, gevolgd door West-Vlaanderen (676), Antwerpen (579), Limburg (306) en tot slot Oost-Vlaanderen (279). Bovendien scoort enkel Vlaams-Brabant ook als enige provincie slechter dan het jaar voordien, aldus Nevens. Antwerpen deed het zelfs 200 ton beter dan in 2014.

“De centrale ligging van Vlaams-Brabant en de vele autostrades met talrijke op- en afritten zijn natuurlijk elementen die bijdragen tot de gigantische berg zwerfvuil in de provincie”, beseft Nevens. Hij hoopt dat de nieuwe zomercampagne voor beterschap zal zorgen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier