West-Vlaanderen heeft “schoon genoeg van zwerfvuil”

Het eenmansbedrijf ADC van Alphonse Degryse uit Hertsberge traint en coacht de deelnemers. © MDW
Redactie KW

Met de nieuwe campagne “Ook schoon genoeg van zwerfvuil” wil West-Vlaanderen zwerfvuil op een integrale manier aanpakken. Provinciegouverneur Carl Decaluwé stelde de campagne, die ondersteund wordt door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), maandag voor in Sint-Michiels.

Uiteraard is de strijd tegen zwerfvuil een altijddurende strijd, maar in de week van de handhaving, van 19 tot 25 september, wordt er extra toegekeken op het naleven van de regels, weet Carl Decaluwé. “Zwerfvuil bestrijden is een zaak van iedereen. Het schaadt de natuur én het kost de Vlaamse gemeenschap jaarlijks meer dan 60 miljoen euro. Daarom willen we in deze periode echt alles inzetten om de burger bewuster te maken.”

In het kader van deze actie volgen ongeveer 150 ambtenaren van onder andere provincie, gemeenten (groendienst, stadswachten enz.), Agentschap Natuur en Bos (bijzondere veldwachters) en andere een korte opleiding rond assertieve, geweldloze communicatie met de burger. Het eenmansbedrijf ADC van Alphonse Degryse uit Hertsberge traint en coacht de deelnemers.

(MDW – Foto MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier