Wervik mag als eerste experimenteren met de paarse PMD-zak

Redactie KW

Vanaf volgend jaar zullen er ook harde plastic verpakkingen in de PMD-zak mogen. Die zal er niet langer blauw, maar wel paars uitzien. Fost Plus koos Wervik als proefgemeente in Vlaanderen.

Wervik krijgt in januari een primeur voor Vlaanderen. Fost Plus start vanaf volgend jaar met een proefproject. De blauwe PMD-zakken worden vervangen door paarse PMD-zakken. Daarin mogen ook harde plastic verpakkingen zoals vlootjes, schaaltjes en potjes van boter, fruit, groenten en beleg. Ook yoghurtpotjes gaan voortaan mogen. De prijs van de PMD-zakken blijft ongewijzigd.

Fost Plus staat in voor de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Met dit proefproject wil Fost Plus de recycleerbaarheid van verpakkingen die tot nu toe nog niet werden gerecycleerd testen. Elk gezin ontvangt in december een lanceringspakket in de brievenbus. Er komen ook infosessies voor de burger.

Lanceringspakket in december

Het proefproject werd voorgesteld op de gemeenteraad in Wervik. “Het proefproject bestaat uit een uitbreiding van de sorteerinstructies voor de blauwe zak”, aldus Arn Malef van Fost Plus. “Tijdens de duur van dit project worden dus ook andere types van plastic verpakkingen toegelaten. Elk gezin ontvangt in december via de postbode een lanceringspakket.”

Dat pakket bestaat uit een informatiebrochure, een sorteergids, de ophaalkalender, vier paarse PMD-zakken en een bon voor een gratis rol van twintig paarse zakken. De bon kan worden ingeruild op de recyclageparken in Wervik en Geluwe, de bibliotheek in Wervik en Geluwe en in het stadhuis van Wervik.

(EDB)

Lees ook over de gemeenteraad van Wervik in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier