Website brengt fauna en flora in kaart

Redactie KW

Op de website bips.waarnemingen.be kan je voortaan al je waarnemingen van fauna en flora registreren. De Provincie West-Vlaanderen bedacht de site in het kader van het project BiPS (Biodiverstiteit in de Stadsrand).

De provincie wil graag een databank aanleggen die alle waarnemingen bundelt uit de West- en Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Nord-Pas-de-Calais. Met een website wordt het makkelijk om informatie op te vragen en in te voeren over de aanwezige biodiversiteit in België en Frankrijk. Bips.waarnemingen.be zal het mogelijk maken om lijsten te raadplegen per tijdsperiode en per regio.

Voor overheden kan dit eveneens een nuttige databank zijn. Het systeem waarmee de site werkt is al lang in gebruik voor inventarisatie. Ook Natuurpunt werkt er mee voor de website waarnemingen.be. BIPS (Biodiversité/teit Périurbaine/in de Stadsrand) is een grensoverschrijdende platform voor uitwisseling, demonstratie en evaluatie van methodes voor ecologisch beheer en inrichting van natuur- en landbouwgebieden in de stadsrand.

(JHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier