Watertoren Middelkerke wordt afgebroken en ruimt plaats voor nieuwe uitkijktoren

Redactie KW

De procedure voor de bouwvergunning is nog lopende, maar verwacht wordt dat de goedkeuring niet meer lang op zich zal laten wachten.

De imposante watertoren aan de Louis Logierlaan, voor veel mensen een landmark tussen Middelkerke en Westende, zal niet lang meer te zien zijn in het straatbeeld. De watertoren is erg aangetast door betonrot en de eigenaar van de watertoren, de watermaatschappij Farys besliste een tijdje terug om de toren niet langer in stand te houden.

De toren staat al meer dan 45 jaar in de gemeente en was enkele edities geleden een van de gebouwen die een kunstwerk van Beaufort toebedeeld kreeg, een werk dat toen door de gemeente Middelkerke werd aangekocht maar ondertussen alle glans van destijds heeft verloren. Op initiatief van schepen voor toerisme Michel Landuyt werd evenwel beslist om niet de hele watertoren met de grond gelijk te maken en zodoende wordt de watertoren slecht afgebroken tot op een hoogte van 7 meter. De basis blijft dus behouden en daar bovenop komt een uitkijktoren die zo’n 20 meter boven de begane grond zal uitsteken. De uitkijktoren zal beklommen kunnen worden door middel van 72 trappen en van daaruit zal de bezoeker een mooi beeld krijgen van strand, zee en hinterland. De uitkijktoren zal ook deel uitmaken van het beeldenpark dat in de omgeving wordt gecreëerd.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier