Water oppompen uit Bellewaerdebeek verboden na vissterfte

10/04/17 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:37

Afgelopen weekend stelde de politiezone Arro Ieper vissterfte vast op de Bellewaerdebeek. De combinatie van een lage waterstand door de droge periode, de uitzonderlijk hoge temperatuur op zondag en wellicht een nog ongekende verontreiniging stroomopwaarts de Brugseweg de oorzaak van de vissterfte.

Water oppompen uit Bellewaerdebeek verboden na vissterfte

© Google Maps

Zondag werd een beperkt aantal dode vissen werd uit het water gehaald. De milieudienst van de stad Ieper en de Vlaamse Milieumaatschappij verrichtten ondertussen de nodige metingen naar de oorzaak van de verontreiniging. Het onderzoek is op dit moment nog lopende.

Omwille van de kwetsbaarheid van de waterloop en het visbestand besliste de burgemeester om het oppompen van water uit de Bellewaerdebeek voor landbouwgebruik preventief tijdelijk te verbieden. Enkel gebruik van weidepompen voor dieren in de weide is toegelaten. Deze beslissing wordt kenbaar gemaakt langs de waterloop. "We hebben deze beslissingen genomen in samenspraak met de provincie West-Vlaanderen, de beheerder van de waterloop", klinkt het bij het bestuur. "Het verbod wordt opgeheven zodra de waterkwaliteit en -kwantiteit dit opnieuw toelaten."

(OV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!