Wat als een superstorm West-Vlaanderen treft?

24/11/16 om 14:42 - Bijgewerkt om 16:02

De eerste najaarsstorm hebben we alvast overleefd, maar wat gebeurt er als straks een superstorm op onze kust inbeukt? Wat zijn de rampzalige gevolgen voor de bewoners, de economie, het toerisme, de natuur en hoe bouw je een platgewalste kust weer op? De zesdelige dramaserie 'Als de dijken breken', vanaf maandag te zien op Eén, confronteert de kijker met dit nooit geziene natuurgeweld. In de slipstream van zo'n orkaan komen ook de vragen aanwaaien.

De eerste zuidwesternajaarsstorm trok vorig weekend over onze kust. Op zee werden windsnelheden tot 130 km per uur gemeten. Toch was dat maar een storm in een glas water vergeleken met de superstormen die ons in de toekomst kunnen overvallen en nu al de fantasie prikkelen van de makers van de fictieserie 'Als de dijken breken' die in Nederland 1,7 miljoen kijkers in de ban houdt en vanaf maandag 28 november ook op Eén te zien is.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!