Voortaan herbruikbare drinkbekers op Ostend Beach Festival

Jan Mortelmans en Kevin Beirens, in het gezelschap van schepen Arne Deblauwe, stellen de nieuwe herbruikbare drinkbekers voor. © Rio
Redactie KW

Dat kwamen organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens woensdagmiddag onverwacht meedelen tijdens een ándere persconferentie.

Op 20 maart vindt opnieuw de Eneco Clean Beach Cup plaats. Daarbij zullen 18 surfclubs om het meest afval van het strand verwijderen. Tijdens de persvoorstelling van deze wedstrijd doken plots Jan Mortelmans en Kevin Beirens op. Zij zijn de organisatoren van het Ostend Beach Festival en werden deze week nog op de korrel genomen door Groen omdat, volgens die partij, de festivalbezoekers te veel afval op het strand achterlaten.

Jan Mortelmans en Kevin Beirens stelden nu herbruikbare drinkbekers voor, die ze op de komende editie van Ostend Beach Festival zullen introduceren. “We zijn zelf kinderen van de kust, houden als geen ander van zee en strand en zijn ons dus wel degelijk bewust van de impact die zwerfvuil op ons milieu kan hebben. Vandaar deze extra inspanning, in samenwerking met de stad, om de plastic wegwerpbekertjes te vervangen door herbruikbare bekers”, aldus het gepikeerde duo.

(Rio)