Volkstuincomplex ‘t Spoor in Diksmuide geopend

Bestuur en leden van TuinHier samen met schepenen, Martin Obin, Karline Ramboer en Bart Laleman bij de opening van het Volkstuincomplex 't Spoor in Diksmuide © AC
Redactie KW

Diksmuide neemt voor de 26ste keer deel aan de Dag van het Park. Het stadspark vormt al jaren het decor voor verschillende evenementen. Dit jaar werd echter van de gelegenheid gebruik gemaakt om het nieuwe volkstuincomplex te openen.

Thema van de Dag van het Park was dit jaar: “Het park, gelukkig dichtbij”. Volkstuincomplex ‘t Spoor is het eerste volkstuincomplex in Diksmuide. Het doel is de sociale cohesie verhogen, een ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties realiseren en een goede groepsdynamiek creëren en het integreren van verschillende bevolkingsgroepen, waarbij aandacht is voor de eenzaamheid van vele groepen. De hele dag door valt er van alles en nog wat te beleven in het volkstuincomplex.

Er zijn doorlopend workshops, een lokale band zorgt voor een streepje muziek, Tai Chi school ‘de Zachte Kracht’ geeft initiaties en in het aanpalende WZC Yserheem kunnen kinderen een workshop knutselen volgen. Verschillende verenigingen zorgen voor info tussendoor zo wordt een stand rond ‘Beestje in de Tuin’ en een speurneuzenzoektocht rond ‘Gezond uit eigen grond’. Nog tot 16 uur te bezoeken: Volkstuincomplex ‘ t Spoor in de Kon. Albertstraat 55, ter hoogte van de spoorweg in Diksmuide.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier