Volgens minister Schauvliege is geur kippenbedrijf in Kruiseke aanvaardbaar

Redactie KW

Volgens Vlaams minister van Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft het kippenbedrijf van Brecht Verstraete op de Schiethoek in Kruiseke niet meer geuremissies dan vergelijkbare kippenbedrijven. Dat meldt ze in een brief aan burgemeester Youro Casier (sp.a).

Omwonenden blijven klagen over de stank. Ze hebben ondertussen een gemeenschappelijke advocaat aangesteld. Brecht Verstraete kreeg voor zijn kippenbedrijf in de Oude Beselarestraat ondanks een negatief advies van de stad al een milieuvergunning van Vlaams milieuminister Joke Schauvliege (CD&V). Die maakt het houden van 85.000 slachtkippen voor een periode van twintig jaar mogelijk. De man wil echter uitbreiden met een derde stal, waarin nog eens 45.000 extra kippen zouden komen.

In de brief van de minister staat letterlijk dat er sedert september een twintigtal geurwaarnemingen in de omgeving van het kippenbedrijf zijn uitgevoerd. Bij de meerderheid van die controles werd de geur als aanvaardbaar beschouwd. Minister Schauvliege verwijst ook naar de ligging in landbouwgebied.

Burgemeester Youro Casier gaat geen bestuurlijke maatregelen opleggen. “Gezien er geen inbreuk of overtreding werd vastgesteld kan ik dat bijgevolg niet”, reageert hij.

(EDB – foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier