Volgende lente aanplant nieuw speelbos in Poperinge

Redactie KW

Nabij het natuurgebied De Bommelaer wordt een nieuw speelbos aangeplant. In dezelfde omgeving komt er ruimte voor volkstuintjes.

Het bos zal een kleine tien hectare groot zijn. Het zal er komen tussen de Provenstraat tot de Westlaan, en van aan de Abeelseweg tot aan het bufferbekken langs de Bommerlaersbeek.

Schepen Ben Desmyter (CD&V): “In een eerste fase komt er vier hectaren nieuw speelbos. Vanuit de jeugdraad werd een voorstel van inrichting van het speelbos opgemaakt. De Afdeling Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse administratie is al langer bezig met het verwerven van de gronden. ANB bestelde reeds een 1.500 bomen, die komende lente, in het weekend van 19 en 20 maart, al gedeeltelijk worden aangeplant. Op eigendommen van de stad wordt een stuk van 66 are aan de kant van de Westlaan aangelegd als park voor volkstuintjes.”

“Eind jaren ’90 verzamelden de Socialisten al eens 3.500 handtekeningen in Poperinge voor de aanleg van een speelbos. De bedoeling was hierover een referendum te organiseren, maar uiteindelijk is het er toen niet van gekomen”, zegt schepen Jurgen Vanlerberghe (Samen).

Nabij de Vleterbeek en de Havermuis (binnen de ring) werd in 2011 reeds het Tjoekebos in gebruik genomen. Deze drie hectaren werden in 2001 aangeplant door en op initiatief van de jeugdbewegingen.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier