Vogelbescherming Vlaanderen eist dringende bescherming kustpolders

© MZ
Redactie KW

Vogelbescherming Vlaanderen riep woensdag in Diksmuide de Vlaamse regering op om dringend werk te maken van de bescherming van de kustpolders.

“Als de volgende regering na een jaar niets doet, trekken we naar Europa”, klonk het op een persconferentie. Om de druk op te voeren en het brede publiek te informeren en sensibiliseren werd SOS Kustpolders gelanceerd. Al decennialang roept Vogelbescherming Vlaanderen en zijn voorgangers op om de kustpolders te beschermen. De polders bieden volgens de milieu- en dierenorganisatie een historisch landschap met een unieke biotoop en fauna en flora. “Als dat omgeploegd wordt door landbouwers, keert dat heus niet na een paar jaar terug. Wat Boerenbond en andere stemmen ook zeggen, je kan geen veranderingen terugdraaien”, meent Peter Bossu van Vogelbescherming Vlaanderen.

Vogelbescherming krijgt al jaren de belofte van Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) dat er iets zal gebeuren. “De minister maakte wel een inventaris, maar er gebeurde nog niets. Onze laatste vraag beloofde ze over te maken aan de studiedienst, maar we hebben al studies van 25 jaar terug”, aldus Bossu.

Op naar Europa

De milieu- en dierenorganisatie wil net voor de verkiezingen de druk op de ketel houden. “Als de nieuwe Vlaamse regering na een jaar nog niets heeft gedaan, dan trekken we naar Europa”, aldus nog Bossu.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier