"Vlaamse overheid is nu aan zet bij realisatie Preshoekbos"

14/07/17 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Het Preshoekbos, gelegen op Kortrijks en Meens grondgebied, is momenteel 103 hectare groot. "Maar het gaat niet snel genoeg", stellen Tine Soens en Bert Herrewyn. "We kijken vooral naar de Vlaamse overheid om gronden te verwerven, zodat het bos sneller kan worden uitgebreid."

In 1999 werd er in de streek Menen-Kortrijk liefst 250 hectare aan bosuitbreidingsgebied voorzien om het Preshoekbos te realiseren. Daarbij inbegrepen wel 13,87 hectare aan de verkeerswisselaar E17-E403, die niet toegankelijk is voor het publiek. Achttien jaar later is het Preshoekbos, exclusief die 13,87 hectare, 89,27 hectare groot. "Dit jaar komt daar nog eens 8,2 hectare bij", vertelt schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn (SP.A). "Recent heeft het Agentschap Natuur en Bos de nodige gronden verworven - de stad en het OCMW verkochten die aan ANB - en op 25 november is een plantactie gepland."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!