Vissterfte, stank én ratten: droogte speelt parkvijver Zwevegem serieus parten

Redactie KW

Door de aanhoudende droogte van de laatste twee maanden is er ook een probleem gerezen met de parkvijver in het gemeentepark van Zwevegem.

Door de droogte is het niveau van de vijver fel gezakt, in zoverre dat er vissterfte en reukhinder is. Bovendien vinden ratten ook het nodige voedsel met de dode vissen die dood aan de waterkant liggen. Dit terwijl in het andere deel van het gemeentepark ingrijpende renovatiewerken aan de gang zijn, wat ook de nodige hinder met zich meebrengt.

Schepen van openbare werken Marc Desloovere is zich bewust van de situatie. “Onze rattenvanger plaatste een aantal vallen uit om de ratten te bestrijden. We beluchten de vijver slechts enkele uren per dag om het verdampen van meer water tegen te gaan, anders wordt het probleem nog groter”, zegt hij. “We gaan ook water bijvullen, maar het normale niveau kunnen we niet halen. Dat zou te duur worden. We doen ons best om verdere vissterfte tegen te gaan en proberen het niveau enkele centimeters bij te vullen. Gezien het lage waterpeil zal de reukhinder nog erger worden, zeker wanneer we een pomp plaatsen om te beluchten. De stank komt vrij als we de pomp opstarten. We doen ons best, maar we moeten vooral hopen op voldoende regen. Dat zou nu wel heel erg welkom zijn.”

(RRZ – Foto RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier