Vissers treffen dode vissen en schapenkoppen aan in Waerevaart in Gistel

21/09/16 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:38

In de Waerevaart en de Moerdijkstraat zijn opnieuw tientallen vissen gestorven. Mogelijk is het water door een nog onduidelijke oorzaak vervuild. Op het water drijven op verschillende plaatsen ook schapenkoppen.

Vissers treffen dode vissen en schapenkoppen aan in Waerevaart in Gistel

Vorige maand werd er ook al een grote vissterfte vastgesteld ter hoogte van het pompgemaal in de Vaartdijkstraat. Brian Maenhout was er dinsdagavond aan het vissen met enkele vrienden, maar succesvol was dat niet. "We hebben enkel schapenkoppen en andere dierenresten opgevist, en dode vissen. Tientallen karpers, palingen en brasems liggen levensloos in het water, vermoedelijk door een of andere vervuiling. Wij vermoeden dat boeren hier hun mestkar ledigen in het water. Maar dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Ik heb hier de ganse zomer gevist. Dit is de tweede maal dat we dergelijke grote vissterfte vaststellen", zegt Brian Maenhout. De jongeren verwittigden de politie die ter plaatste de feiten moesten komen vaststellen. De vissen zullen wellicht net zoals vorige maand uit het water gehaald worden door de civiele bescherming en de brandweer.

(DJ / foto DJ)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!