Villa Cotta wint 54ste internationale rozenkeuring

Redactie KW

In de Rozentuin in Kortrijk vond vrijdag de 54ste internationale rozenkeuring plaats.

De roos Villa Cotta van de Firma Kordes uit Duitsland won uiteindelijk. Hendrik Vandorpe (49) uit Wevelgem mocht de Gouden Roos van juryvoorzitter Frans Thomas in ontvangst nemen. In totaal werden 89 rozenvariëteiten ingezonden en gekeurd door een jury bestaande uit 31 leden. Frans Thomas : “Deze roos kreeg de meeste punten. Het is een heel rijkbloeiende roos en een gezond gewas.”

Tijdens de rozenkeuring gaf Marie-Claire Van der Stichele (79) na tien jaar het voorzitterschap door aan Andre Calus (65) uit Kanegem, eredirecteur van het provinciaal onderzoekscentrum Inagro.

Prijs stad Kortrijk

Stad Kortrijk wil dat nog meer mensen de weg naar de Rozentuin vinden. Daarvoor ging de wedstrijd Prijs stad Kortrijk ook vrijdag van start. Concreet moeten de bezoekers een top vijf van favoriete rozen uit de Franse tuin opgeven. Het formulier kan tot 30 september in de brievenbus in de Rozentuin gedeponeerd worden of gemaild worden naar planning.opendomein@kortrijk.be. Wie de algemene top vijf het dichtst benadert, maakt kans op een mooie prijs. In oktober volgt de prijsuitreiking van de wedstrijd.

(IC-foto IC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier