Vijfhonderd bomen geplant in provinciaal domein Wallemote-Wolvenhof in Izegem

Redactie KW

Dit weekend is het Dag van de natuur. Dat viert onze provincie met een aantal boomplantacties, onder meer op het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem.

Bomen planten op provinciedomein Wallemote-Wolvenhof

Daar werden deze namiddag een vijfhonderd bomen gepland. Ondanks het tegenvallende weer kwamen toch tientallen mensen hun groene handen uit de mouwen steken. Een groot deel van hen kindjes van de jeugdbewegingen het FOS en de Karrekietjes. Ook heel wat leden van Vrijwilligersvereniging Askovi, Natuurpunt De Buizerd en leden dan de Minaraad vonden de weg naar het Izegemse provinciedomein.

“We zijn erg blij dat er dit jaar opnieuw een ‘Dag van de natuur’ kan doorgaan in Izegem. Vandaag planten we extra bomen aan in Wallemote, een van de groene longen van onze stad”, zei schepen van milieu Nadia Staes, die ook haar rubberlaarzen en spade meegebracht had. “Izegem heeft in 2010 een biodiversiteitskader ondertekend met Natuurpunt. Het Izegems stadsbestuur wil zijn bijdrage leveren voor het behoud van diversiteit aan planten en dieren. Een ‘Dag van de natuur’ als vandaag draagt daar zeker ook toe bij.”

Voor de planters die door weer en wind een nieuw stukje groen aanlegden, voorzag het stadsbestuur warme soep en broodjes.

SD – Foto SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier