Vijf zeehondenpups, waaronder ook albino, in Blankenberge terug vrijgelaten in Noordzee

© Foto JW
Redactie KW

Zaterdagmorgen kregen Chico, Abby, Blue, Aurore en Moussine hun vrijheid terug na een verblijf van enkele maanden bij de verzorgers van het SOS Zeehond Rescue Team.

Op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de O’Neill Beachclub, mochten de adoptieouders de vijf zeehondenpups vrijlaten voor een nieuw avontuur in zee. Allen spoelden ze aan in het midden van de zomervakantie. Moussine ging toen met alle aandacht lopen: het beestje heeft een witte vacht en rode ogen, een albino dus. “Voor het opvangcentrum in het Sea Life Centre een absolute zeldzaamheid. We hadden het nooit eerder voor”, zegt Manu Potin, hoofd dierenverzorging. “Moussine vroeg geen uitzonderlijke behandeling. De voorbereiding voor de vrijlating ging perfect volgens plan. Voordien gingen ze allen nog eens op de weegschaal. Het streefgewicht, van 30 kilogram elk, haalden ze.”

Zowat honderd kijklustigen kwamen naar het strand om het heuglijk moment mee te maken. Momenteel verblijven nog tien pups in het opvangcentrum. Afgelopen week werden de verzorgers opgeroepen voor twee verzwakte pups op het strand van De Haan.

De gewone pups toonden hun witte soortgenoot de weg. (JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier