Vier babypinguïns geboren in Sea Life in Blankenberge

Redactie KW

De geboortes maken onderdeel uit van het succesvolle kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort. De komende dagen zullen nog enkele kuikentjes uit hun ei kruipen

De jonge kuikentjes en de ouders maken het goed, al zijn de baby’s momenteel nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, lekker warm onder de vleugel van hun ouders” legt Manu Potin, hoofd dierenverzorging, uit. “Pas wanneer ze voldoende zijn aangesterkt mogen ze zelfstandig naar buiten”.

Volgen via de webcam

Liefhebbers van pinguïns hoeven zich geen zorgen te maken. Ook al vertonen de vier babypinguïns zich vooralsnog niet buiten, dankzij een webcam is het kuikentje van trotse ouders Chickie en Animal toch te volgen. Op http://bit.ly/pinguin-cam kunnen de eerste weken in het leven van het vooralsnog naamloze kuikentje live gevolgd worden.

Nog geen naam

De babypinguïns hebben nog geen naam. “De komende weken zullen de verzorgers de baby’s een naam geven, conform traditie. Echter, we zullen ook een nieuwe traditie in ere houden – onze Facebookfans mogen wederom een naam kiezen voor het kuikentje van Chickie en Animal” vertelt Manu Potin.

Vorige lichting naar Schotland

De vorig jaar in Sea Life Blankenberge geboren babypinguïns, waaronder Facebookpinguïn Dazzle, zijn eind vorige maand in alle stilte naar een dierentuin in Schotland verhuisd, op zoek naar een partner. Als de nu nog zeer kleine babypinguïns groot genoeg zijn zullen ook zij het avontuur tegemoet gaan, op zoek naar hun liefde voor het leven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier