VIDEO Wasstraat of het vijfde leerjaar: wie wast het zuinigst een bus van De Lijn?

Redactie KW

Op 22 maart, Wereldwaterdag, heeft vervoersmaatschappij De Lijn de resultaten bekendgemaakt van de waswedstrijd in zijn stelplaats aan het Brugse station.

Twee weken geleden namen de kinderen van het vijfde leerjaar van het Sint-Lodewijkscollege in de Spoorwegstraat het er op tegen de wasstraat van De Lijn. Eén bus werd door de leerlingen van juf Katrien handmatig gewassen, een andere ging door de wasstraat. “Ondanks de verdienstelijke poging van de kinderen, werd de wasstraat toch de winnaar van de wedstrijd“, laat Inge Debruyne van De Lijn weten. “Niet alleen ging er bij de wasbeurt door de wasstraat 86 liter water minder verloren, de bus was duidelijk properder en ook de bovenkant werd gewassen. Bovendien was de bus in amper tien minuten gepoetst, terwijl de leerlingen er drie tot vier keer langer over deden.”

https://www.youtube.com/watch?v=Jai5MzeIshM

De leerlingen gingen ‘hun’ bus te lijf met emmers water en poetsmiddel. Ze gebruikten daarbij vijftien emmers met telkens tien liter water. De tweede vuile bus ging, met de leerlingen aan boord, door de wasstraat.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier