VIDEO Rollegems kippenbedrijf toont hoe het wel moet

© Facebook LV Rollie's
Olaf Verhaeghe

Rollie’s, het scharreleierenbedrijf uit Rollegem bij Kortrijk, heeft in een Facebook-post gereageerd op de trieste onthullingen bij het Wingense Pyfferoen. In een kort filmpje tonen ze hoe hun kippen in een overdekte, groene wintertuin rondlopen. “Wij zien onze kippen graag, één voor één en allemaal”, klinkt het.

Maandagavond lanceerde Animal Rights een video waarin ze de schrijnende situatie bij scharrelkippenbedrijf Pyfferoen uit Wingene aanklagen. Tijdens twee nachtelijke bezoeken troffen ze duizenden kippen opgesloten in te kleine kooien aan. Zieke, gewonden en zelfs dode kippen zaten en lagen tussen hun soortgenoten. “Het gaat niet enkel om dit bedrijf”, zei Animal Rights-voorzitter Nadine Lucas. “We vermoeden dat de problematiek in de hele sector dezelfde is.”

Om die stelling expliciet tegen te spreken, wil het Rollegemse bedrijf Rollie’s eind deze week een eigen filmpje online plaatsen. “Een dag op de boerderij van Rollie’s” moet tonen hoe een scharreleierenbedrijf wel diervriendelijk te werk kan gaan. “Het nieuws uit Wingene is alweer een grote domper voor de kippensector“, klinkt het bij de Rollegemnaren. “Wij zijn net als jullie enorm aangeslagen door de gruwelijke beelden. Heel wat mensen vragen om beelden zien van uit ons bedrijf en die willen we dan ook graag aanbieden. Altijd zal iemand commentaar hebben, maar wij staan 100 procent achter onze werkwijze. Wij kennen onze kippen, weten wat zij graag doen en laten en zien ze één voor één allemaal graag.”

Met een korte teaser toont Rollie’s hoe hun kippen vanaf 8 uur ‘s morgens toegang krijgen tot een groene, overdekte wintertuin. Het initiatief van de Rollegemse kippenboerderij kan alvast op veel respect en steun rekenen bij hun klanten en volgers.

Lv Rollie’shttps://www.facebook.com/LvRollies/https://www.facebook.comFacebook1281

Lieve mensen,
Alweer een grote domper voor de kippensector… wij zijn net als jullie enorm aangeslagen van de gruwelijke beelden. Vrij direct kregen wil e-mails van mensen die beelden wensen te zien van ons bedrijf. Wij hadden hier ook al aan gedacht. Altijd zal iemand commentaar hebben, gelijk hoe, maar wij staan 100% achter onze werkwijze, kennen onze kippen, weten wat zij graag doen en laten en zien ze 1 voor 1 allemaal graag.
Dus bij deze laten wij weten dat we deze week een filmpje online gaan plaatsen op onze facebookpagina met als titel,
Een dag op de boerderij van Rollie’s

Hier al een klein voorsmaakje van onze kippen die iedere dag vanaf 8u ‘s morgens toegang krijgen tot een overdekte wintertuin ❤️

Geplaatst door Lv Rollie's op dinsdag 7 november 2017

video1.0https://www.facebook.com/LvRollies/videos/1446033798849168/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier