VIDEO Eerste schaatsers gespot op Assebroekse Meersen

Redactie KW

Het aanhoudende vriesweer heeft in Brugge voor het eerste schaatsplezier gezorgd: twee vrienden uit Assebroek trokken deze ochtend op pad en vonden in de Assebroekse Meersen de ideale schaatspiste.

Met een boormachine en camera in de hand trok het duo het gladde ijs op. “Het ijs is op de meeste plaatsen 2,5 centimeter dik. Als er een grote groep komt, zitten we met een probleem“, lachen ze.

Mattijs en Mathias trokken dinsdagochtend al vroeg op pad om een geschikte schaatsplek te vinden. “We hielden het weerbericht de afgelopen dagen nauwlettend in de gaten. Er is nog net iets te veel wind om goed te zijn. Maar oké: het lukt ons nu al om te schaatsen. Dit is zalig”, zeggen ze in koor. Woensdag worden op de Assebroekse Meersen heel wat schoolgaande kinderen verwacht die de natuurlijke ijspiste komen verkennen. Een gevaarlijke situatie loert daarbij om de hoek, aangezien het ijs op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg is. Dat weerhield de twee vrienden er alvast niet van om met volle teugen te genieten.

(JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=v9DcsCjKubw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier