Vernieuwd stadspark in Roeselare opnieuw toegankelijk voor publiek

© MPM
Redactie KW

Het stadspark van de Walle nabij de rotonde tussen de Westlaan en de Meensesteenweg was de voorbije negen maanden afgesloten.

“Weinig mensen vonden er hun weg, omdat het park er de laatste jaren somber bij lag. Dat is nu veranderd”, vertelt schepen van Groenontwikkeling Filiep Bouckenooghe op de website van de stad Roeselare. “Het park is heraangelegd en nodigt opnieuw uit om er te vertoeven.” Om meer groen te brengen in het centrum van de stad legde de Groendienst zogenaamde ‘groene vingers’ aan. “Zo wordt de kleurrijke planten- en bloemenborder die Roularta op zijn bedrijfsterrein in de Meiboomlaan heeft aangelegd, doorgetrokken in het Park van de Walle”, weet Bouckenooghe.

Maar liefst 4.500 vaste planten zijn aangeplant en dit najaar volgen nog 32.000 bloembollen. Zij zullen vanaf volgend voorjaar het park hullen in een kleurrijk tapijt. De verouderde struiken die het park voorheen afsloten, zijn gerooid en vervangen door lage planten. Je kan nu dwars door het park kijken en dat geeft een veilig gevoel. In de toplaag van het pad zijn fluorescerende korrels ingewerkt. “Die laden overdag licht op om het ‘s nachts af geven”, licht Bouckenooghe toe. “Zo wandel je ook ‘s avonds veilig door het park, zonder dat er verlichtingspalen zijn aangebracht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier