Veiligheidswerken aan strand van Bredene afgerond

(JCAB) © (JCAB)
Redactie KW

Vorig weekend werden de werken aan het strand van Bredene afgerond. Het strand werd opnieuw verhoogd om de bescherming tegen stormen te garanderen.

Het strand van Bredene heeft heel wat geleden onder de storm van 6 december vorig jaar. In opdracht van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, een instantie van de Vlaamse overheid, werd het strand de voorbije weken verhoogd.

Vorig weekend werden deze werken beëindigd. De firma Jan De Nul, die de werken uitvoerde, verwijdert deze week alle leidingen en materiaal van het strand.

Om de werken op tijd klaar te krijgen werd 7 dagen op 7 gewerkt, voor zover het weer het toeliet. Zo’n 364.000 kubieke meter zand, afkomstig van baggerwerken aan de haven van Zeebrugge, werd per schip getransporteerd en via persleidingen op het strand gespoten. Door deze werken zijn het strand en de duinen opnieuw voldoende beschermd tegen latere stormen. Vanaf begin mei is het mogelijk om strandcabines te plaatsen, zoals beloofd werd door het gemeentebestuur. (JCAB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier