Uitgetest : “Verhuizing recyclagepark slecht voor milieu én de portemonnee”

Het recyclagepark wijkt uit naar Poelkapellle langs de Wulverstraat © PCO
Redactie KW

Raadslid José Victoor reed zelf alle afstanden af van in de vijf dorpen naar de huidige én de nieuwe locatie van het recyclagepark.

“Bewonderenswaardig”, noemde schepen Frank Gheeraert (Open VLD) het initiatief van N-VA om de verhuizing van het recyclagepark op de agenda van iedere gemeenteraad te zetten. “Voor elke oplossing vinden jullie een probleem.”

De gemiddelde inwoner bezoekt twee keer per maand het park en zal straks 264 kilometer méér moeten rijden

José Victoor (N-VA) reed de afstanden af van de kerken in de vijf dorpen naar de plaats van het huidige containerpark en de toekomstige langs de Houthulstseweg in Poelkapelle. “De gemiddelde inwoner bezoekt twee keer per maand het park en zal straks 264 kilometer méér moeten rijden. Als je het brandstofverbruik verrekent, zal de inwoner van Bikschote 22,68 euro en de inwoner van Langemark 14,56 euro extra betalen. Besluit : de verhuizing is slechter voor het milieu en de portemonnee.”

“De Vlaamse regelgeving wil dat het principe van de vervuiler betaald, toegepast wordt. Daarvoor is een uitbreiding van het park nodig. Zeker als er 300 bezoekers per dag, zoals in uw voorbeeld, gebruik zullen maken van het park. Het huidige park kan dergelijke aantallen niet aan. Daarom hebben we een nieuwe plek moet zoeken”, reageerde Frank Gheeraert.

Jean-Marie Callewaert (SP.A) is niet tegen de verhuizing, maar stoort zich wel dat zich in iedere gemeente een park bevindt. “Waarom hebben we niet gekeken naar een samenwerkingsverband met Staden en Houthulst. Dat zou pas geld bespaard hebben.”

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier