Uiteindelijk toch groen licht voor komst windmolens in Oostkamp

Redactie KW

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft het licht op groen gezet voor de bouw van twee windmolens in de noordelijke lussen van de verkeerswisselaar E40/E403 in Oostkamp.

Het provinciebestuur had de milieuvergunning destijds geweigerd na een negatief advies van het Oostkampse gemeentebestuur, maar na een beroepsprocedure bij de minister haalt het groenestroombedrijf Aspiravi nu toch zijn slag thuis. “De minister gaat ervan uit dat de inplanting te verenigen is met de goede ruimtelijke ordening en de hinder voor de omgeving, mits aangepaste voorwaarden, tot een aanvaardbaar niveau gebracht kan worden”, zegt Ineke Holvoet van Aspiravi.

Aspiravi beschikt dus nu over een bouw- én een milieuvergunning en kan in principe starten met zijn project. Toch zit er nog een addertje onder het gras. Er loopt immers nog een verzoekschrift tot vernietiging van de bouwvergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Zoals bekend hebben ook Electrabel en Electrawinds plannen voor windturbines in de omgeving van de verkeerswisselaar. Electrabel wil vier molens plaatsen rond het klaverblad en verkreeg na beroep bij de minister een milieuvergunning. Over een bouwvergunning beschikt het bedrijf nog niet en tegen de milieuvergunning loopt bovendien nog een procedure tot schorsing bij de Raad van State. Electrawinds wil een molen bouwen ten zuiden van de verkeerswisselaar. De milieuvergunning werd echter definitief geweigerd door de minister. Dit betekent dat Electrawinds met het huidig dossier geen windmolen kan plaatsen. De beslissingen van de minister liggen tot en met 31 augustus ter inzage in OostCampus.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier