Uilenkoppel strijkt neer in Akkerstraat in Oudenburg en krijgt er twee jongen

Redactie KW

Sinds een tweetal weken woont bij Noël en Anni Backers-Christiaen in de Akkerstraat een koppel ransuilen dat nu ook twee jongen heeft.

Het was Anni die op een morgen iets opmerkte in de boom die vlak aan de achterkant van hun huis staat. “Ik vroeg me af wat voor dier daar in onze boom zat en riep mijn man Noël om te komen kijken. En inderdaad, daar zat een prachtige ransuil. Op een andere boom, direct in de buurt, zagen we toen de tweede uil. Het bleek algauw dat het om een koppel ging.”

Twee kleintjes

En niet alleen had het koppel uilen er een nieuwe thuis gevonden, het zorgde ook nog voor gezinsuitbreiding. “Donderdagmorgen 25 mei kwam ik op ons terras en zag daar iets dat leek op een bolletje witte wol. Een van de ouders had het uiltje er waarschijnlijk neergezet. En tegen de avond was het diertje al behoorlijk gegroeid en zag je er al een uil in. Intussen hebben we het tweede jong ook al gezien”, vertelt Anni.

“Toch wel heel speciaal dat we dit, zo dicht bij ons huis, kunnen meemaken”, stelt Anni Christiaen, heel blij met de ransuilen in haar tuin. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier