Tweede North Sea Challenge strijdt tegen afvalberg op zee

Redactie KW

Op zaterdag 13 september vindt aan de kust de tweede editie van de North Sea Challenge plaats, een recreatief sportevenement waarvan de opbrengst ditmaal bestemd is voor de Sea First Foundation.

Die organisatie zet zich in voor oceaanbehoud en in het bijzonder het bestrijden van de almaar toenemende afvalberg op zee, die de wereldwijde fauna en flora onder water ernstig bedreigt. Er kan samen met meters en peters van het evenement als Kim Clijsters en Luc Van Lierde kilometers lang gefietst, gelopen, gemountainbiked en gewandeld worden.

Steun van Bekende Vlamingen

Vorig jaar lokte de eerste North Sea Challenge een bescheiden 500 deelnemers. Voor de tweede editie hopen de organisatoren dankzij de steun van Clijsters en Van Lierde, maar ook Gella Vandecaveye, Martine Prenen en Ruben Van Gucht op heel wat meer. Iedereen is alvast welkom, want deelnemen is belangrijker dan winnen.

Deelnemers kunnen kiezen tussen trajecten van 30 en 70 kilometer, die beide starten in De Panne en langs de kustlijn tot respectievelijk Oostende en Knokke-Heist leiden. Zowel lopers, wandelaars als mountainbikers kunnen de route over het strand en golfbrekers afleggen. Er zijn gratis veerboten beschikbaar in de havens van Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge, maar omlopen of -rijden mag ook. Wie op een gewone fiets of koersfiets wil meedoen, krijgt dan weer een fietsknooppuntennetwerk voor de boeg met net als op het strand heel wat randanimatie en bevoorradingsposten onderweg.

Inschrijven voor de North Sea Challenge kan via www.northseachallenge.eu en kost 15 (voor de 30 kilometer) of 20 euro (voor de 70). Wie wil kan ter plekke een fiets of mountainbike huren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier