Trax-park Roeselare wint ‘Natuur in je buurt’ 2015 en krijgt subsidie van 250.000 euro

Redactie KW

Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft het TRAX-park in Roeselare uitgeroepen tot winnaar van de Natuur in je buurt projectoproep 2015 van het Agentschap voor Natuur en Bos.

De stad Roeselare diende samen met BUUR | bureau voor urbanisme het TRAX-park in als kandidaat en komt nu als laureaat uit de bus in de categorie Vlaamse projecten. De strategische ligging nabij het station, de bijzondere symbiose tussen het park en het gebouw, alsook het unieke karakter van de verschillende parkdelen en hun programmatie moeten van het TRAX-park een begeesterende plek in de stad maken.

Het TRAX-park is niet alleen meerwaarde voor het TRAX-gebouw, het biedt eveneens een structureel alternatief voor het wegvallen van het pop-up forenzenparkje. Het ontwerp stelt een harmonieus geheel voor van kleinere, geborgen plekken, een groene open zone die of als ligweide of als festivalweide kan gebruikt worden, een skatezone en spel- en belevingselementen zoals boomstammetjespad, BBQ en evenwichtsbalkjes.

De groenbeleving in de stationsomgeving moet zo grondig versterkt worden en meerdere doelgroepen aanspreken. Het veelzijdige park wordt niet enkel ontworpen voor kinderen of volwassenen, maar evengoed voor jongeren en ouderen. Zo kan elkeen zich zijn plekje toe-eigenen in of nabij de groene trekpleister aan de rand van het stadscentrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier