Tientallen dode vissen door defecte pomp in visvijver Vosseslag

Redactie KW

Twee dompelpompen en een tussenkomst van de brandweer moeten erger voorkomen.

Bij hengelclub De Duinvissers zitten ze met de handen in het haar. Omdat de beluchtingspomp in de Visvijver Vosseslag (die door de club beheerd wordt) defect is, komen dezer dagen tientallen dode karpers en brasems bovendrijven.

“Sinds de pomp kapot is hebben we al 100 kilogram dode vis uit het water gehaald”, zucht voorzitter Eric Van Arck van De Duinvissers. “Woensdag hebben we nog een avondvissing gehouden en was alles nog in orde met de vissen. Maar donderdagochtend kwamen de eerste karpers en brasems bovendrijven. We zijn meteen in actie geschoten en hebben voorlopig twee dompelpompen geplaatst. De brandweer van De Haan kwam vandaag ook ter plaatse om het water bijkomend te beluchten. De vijver meet ten slotte 100 bij 35 meter. Maar de brandweer kan uiteraard niet ter plaatse blijven. Daarom zullen we nog twee dompelpompen extra in de vijver plaatsen.”

De beluchtingspomp van De Duinvissers raakte defect doordat bij werken in de nabij golfclub een elektriciteitskabel werd geraakt. “Onze pomp heeft hierdoor enkele stroomstoten gekregen en is volledig naar de vaantjes. Een nieuw exemplaar kost al snel 2.000 à 2.500 euro. We vragen ons af wie zal moeten opdraaien voor die kosten. We hopen dat het gemeentebestuur, met wie we een zeer goed contact onderhouden, voor een tussenoplossing kan zorgen. Intussen zit er voor ons niet anders op dan de situatie nauwlettend in de gaten te houden.”

(AF – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier