Tielt springt voortaan zuiniger om met verlichting

© Foto RN
Redactie KW

Met een paar technische ingrepen en de deelname aan Earth Hour maakt het stadsbestuur van Tielt duidelijk dat het zuiniger wil omspringen met openbare verlichting.

Op zaterdag 29 maart sluit Tielt aan bij het wereldwijde initiatief van WWF, maar maakt het van Earth Hour een meerdaagse: negen monumenten blijven van donderdag 27 maart tot dinsdag 1 april ‘s nachts in duisternis gehuld. Eandis en distributiebeheerder Gaselwest voeren intussen werken uit om vanaf 15 mei de monumentenverlichting elke dag om middernacht te doven bij de Sint-Martinuskerk in Aarsele, Sint-Bavokerk in Kanegem en het standbeeld Briek Schotte, Maczekplein, de stedelijke begraafplaats, het oorlogsmonument Vijverhof (foto) en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Op de Finse piste en het Alexianenplein gaan de lichten om 6 uur ‘s morgens weer aan. De hele ingreep is goed voor een besparing van 27.600 kilowattuur per jaar. Voorts werden langs het wandelpad op de Dumobil-verkaveling aan de Joris Lannoostraat negen led-verlichtingsarmaturen geplaatst. Ze bieden voldoende licht en zijn toch zuinig in verbruik.

(ART)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier