Tiegemse jeugd zingt voor de panda’s

Als panda's trokken de leerlingen van De Bergop naar Pairi Daiza. (foto WD)
Redactie KW

De leerlingen van het tweede en vierde leerjaar van basisschool De Bergop in Tiegem waren de enige kinderen die in dierenpark Pairi Daiza de aankomst van de reuzenpanda’s Xing Hui en Hao Hao meemaakten.

Tim Bouts uit Tiegem is hoofddierenarts in Pairi Daisa. Zijn kinderen Jonah, Jef en Marie lopen school in De Bergop. Vandaar dat de twee klassen, die van Jonah en Jef, als enige in Vlaanderen uitgenodigd werden om de bamboeberen in het dierenpark te verwelkomen.

Juf Conny, voor de gelegenheid ‘juf Panda’, vertelt dat ze al een tijd wisten dat ze de dieren zouden mogen verwelkomen. “Dat we ze uiteindelijk niet te zien kregen was ook verwacht. Maar het ging er daarom niet minder feestelijk aan toe”, zegt ze.

De kinderen, allen zwart-wit uitgedost, trokken nadien voor een bezoek door het dierenpark. Dat de ouders er ook wel wat voor over hadden om naar het pandagebeuren te gaan, bleek uit het feit dat sommigen kun kinderen zelfs vervroegd gingen ophalen van het scoutsweekend in De Pinte om naar het dierenpark nabij Ath te trekken.

(WDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van 28 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier