Thibault Delbarge uit De Haan lanceert kledinglijn van plastic afval

Thibault groeide op in De Haan, het strand, de zee en de duinen waren zijn speeltuin. © AV
Redactie KW

De jonge ondernemer Thibault Delbarge (30) uit De Haan broedde al geruime tijd op een project waarbij duurzaamheid en de strijd tegen afval samengaan.

Zopas bracht Thibault Delbarge een prototype uit van een moderne en comfortabele shortslijn gemaakt van plastic afval. De lijn kreeg de naam Oceans.

Zijn hart bloedde telkens hij op reis een vuil strand en een vervuilde zee in het oog kreeg. Thibault groeide op in De Haan, het strand, de zee en de duinen waren zijn speeltuin. Die betrokkenheid zette hem aan om iets te doen tegen de afvalberg. “De vervuiling van de zeeën en oceanen is een groot probleem en we staan er nog veel te weinig bij stil”, vindt hij.

“Van de 300 miljoen ton jaarlijks geproduceerd plastic wordt nog geen 10 procent gerecycleerd. Acht miljoen ton wordt elk jaar in de oceaan gedumpt. Zo zijn er nu al enorme deadzones waar geen leven meer aanwezig is. Tegen 2025 zullen alle zeedieren iets van plastic in hun lichaam meevoeren en tegen 2050 zal er meer plastic gewicht in de oceanen drijven dan er dieren zijn. Dat is dramatisch!”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier