‘t Vrolijk Verzet houdt grote opruimactie in Kortrijks ‘seksbos’

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Onder de noemer ‘Genoeg Geluld’ organiseerde ‘t Vrolijk Verzet een grote opruimactie in het veelbesproken ‘seksbos’ op wijk Marionetten. Ze haalden vijftig gevulde vuilniszakken op en veel ander materiaal.

‘t Vrolijk Verzet, de vereniging die hoeve ‘Te Coucx’ vlakbij het Marionettenpark in Marke uitbaat, kon de vuilnis die rondslingerde niet meer aanzien. “In totaal hebben we een vijftigtal zakken vuilnis kunnen vullen. Met enkele vrijwilligers trokken we op pad om het bos volledig uit te kammen. Onze bestuursleden hadden tijd om de handen uit de mouwen te steken. We hebben een drie namiddagen gespendeerd in het bos, goed voor 60 manuren opkuiswerk. We vonden allerlei afval, van matrassen tot condooms en doekjes tot autobanden en flessen“, vertelt Glenn Moyaert, voorzitter van ‘t Vrolijk Verzet.

't Vrolijk Verzet houdt grote opruimactie in Kortrijks 'seksbos'

“We hopen dat de politie de verhoogde controle voortzet”

“Al sinds de start van de uitbating maken we er een erezaak van om het domein rond de hoeve netjes te houden. Enkele van onze klanten gaven ons de tip om via Imog Harelbeke het nodige materiaal te ontlenen. Enkele dagen later werden we ‘Mooimakers’ voor het gebied rond de hoeve. Met het verkregen materiaal beslisten we uiteindelijk om het vuilste plekje op het domein allereerst aan te pakken.”

't Vrolijk Verzet houdt grote opruimactie in Kortrijks 'seksbos'

“Nu dat gebeurd is hopen we vooral dat de politie zijn verhoogde controle verder zet. Anders is ons werk nutteloos geweest. Ook hopen we dat buurtbewoners de weg terugvinden naar het park, of dat gedeelte van het park. De sociale controle die buren en bezoekers uitoefenen op ongewenste bezoekers is volgens ons het beste bestrijdingsmiddel”, besluit Glenn.

't Vrolijk Verzet houdt grote opruimactie in Kortrijks 'seksbos'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier