‘t Compostoekske opent ‘t poortje in Lendelede

© (GF)
Redactie KW

Zaterdag 18 juni is iedereen van 10 tot 11 uur welkom in ‘t Compostoekske in de Langemuntelaan, tussen de appartementen van de Vierschaar en het recyclagepark.

“We willen de Lendeledenaren laten kennismaken met het project ‘t Compostoekske”, zegt Elvire Vanysacker van de milieudienst. “Alle bezoekers krijgen iets aangeboden om te drinken en er is voor iedereen een kleine attentie. Het is vooral de bedoeling om de mensen die meewerken aan het project en mensen die interesse hebben in het project samen te brengen.”

Deze zomer is het project ‘t Compostoekske 1 jaar in werking. “Heel wat bewoners van een appartement komen hier ook effectief hun groenten- en fruitafval deponeren in de compostbakken. De kringloopkrachten zorgen ervoor dat het afval wordt omgezet in compost, die we dan uiteindelijk gebruiken in de moestuin. De deelnemers aan het project mogen regelmatig iets oogsten in de moestuin. Zo konden ze al proeven van rabarber en salade. De kringloopkrachten, de vrijwilligers en de deelnemers zullen jullie graag te woord staan.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier