Stormjager legt indrukwekkende 'supercel' boven Brugge vast

23/06/16 om 09:59 - Bijgewerkt om 15:53

Niet iedereen hoopt dat het stormweer snel voorbij zal zijn. Voor Laurens Andreas Vermeyen zijn het nu hoogdagen. Woensdagavond kon de Brugse stormjager een indrukwekkende 'supercel' boven Brugge fotograferen.

Een onophoudend spektakel van lichtflitsen, af en toe een zware donderslag, tonnen regenwater en kletterende hagelstenen die soms een diameter van drie centimeter hadden. Velen zitten momenteel met de daver op het lijf, maar niet Laurens Andreas Vermeyen. "Op zulke dagen herleef ik", klinkt het. "In plaats van woensdagavond naar de EK-match van de Rode Duivels te kijken, ben ik op pad geweest met mijn camera", vertelt hij. "En dat bleek een uitstekende beslissing. Voor het eerst in twee jaar kon ik een supercel - zeg maar het zwaarste type onweersbui - vastleggen. Dat is het hoogtepunt van de laatste twee jaar. Ik was zo onder de indruk van het monster dat afkwam, dat ik bijna met mijn wagen in een veld reed."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!