Storm op komst: alle provinciale domeinen worden preventief afgesloten

Het Sterrebos wordt straks helemaal afgesloten uit veiligheidsredenen. (Foto TD)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Er wordt mogelijk hevig onweer verwacht vanavond en dat heeft gevolgen. Zo zal het Sterrebos in de vooravond voor het eerst in de geschiedenis afgesloten worden om veiligheidsredenen.

Donderdag is er vanaf de vooravond vooral in West-Vlaanderen kans op hevige regen gepaard met onweer en windstoten. Om geen risico’s te nemen, werd beslist om alle provinciale domeinen helemaal af te sluiten. De verwachting van felle buien die kunnen gepaard gaan met onweer, plaatselijke hagel en rukwinden in zouden mogelijke schade in de domeinen kunnen veroorzaken.

Het ‘toegangsverbod instellen’ van de domeinen voor publiek houdt geen fysieke afsluiting in, maar betekent wel dat er vanaf dat moment geen bezoekers meer worden toegelaten. De nodige signalisatie hierover wordt aan de ingang van de domeinen voorzien. Burgers worden via de pers, de website van de Provincie en via de provinciale kanalen op sociale media op de hoogte gebracht.

Deze maatregel geldt van donderdag 13 augustus om 17 uur, tot vrijdag 14 augustus, 8 uur. Het gaat om deBaliekouter, Bergelen, d’Aertrijcke, Fort van Beieren, Gasthuisbossen, De Gavers, de IJzerboomgaard, de Kemmelberg, Lippensgoed-Bulskampveld, de Palingbeek, Raversyde, Sterrebos, ‘t Veld, Tillegembos, Wallemote-Wolvenhof, Zeebos en Zwin Natuur Park

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier