Stadsrandbos in Oostende wordt 4,2 hectare groter

Redactie KW

Afgelopen weekend verzamelden 120 vrijwilligers in het Stadsrandbos van Oostende voor de plantactie van Buitengoed, BOS+ en Sibomat.

De vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om zo’n 4.500 boompjes stevig in de Oostendse kleigrond te planten. Het is de 18de keer dat het initiatief in het Stadsrandbos plaatsvindt.

“Ook dit jaar bracht de plantactie weer veel vrijwilligers op de been”, aldus Guido Vandenbroucke van Buitengoed. “Naar jaarlijkse traditie waren het vooral jonge gezinnen en verenigingen die hun steentje kwamen bedragen. Maar er waren ook heel wat vrienden die na een versterkend glaasje hun handen uit de mouwen staken. We waren zeer blij met de opkomst en het enthousiasme van de vrijwilligers. Dit bewijst dat het initiatief leeft bij de lokale bevolking.”

Zorg om duurzame materialen en technieken

Naast lokale vrijwilligers zetten ook enkele medewerkers van Sibomat hun schouders onder het project. “Ons hout komt van duurzaam beheerde bossen. Zorg voor duurzame materialen en technieken staat centraal in onze woningbouw. BOS+ helpen bomen planten in Vlaanderen is het gevolg van dat engagement.”

Recreatieoord voor de wijde omgeving

Het Stadsrandbos van Oostende breidt zo verder uit met 1,6 hectare. Intussen doorkruisen meerdere wandelpaden het gebied. De site wordt intussen meer en meer bekend als recreatieoord voor de wijde omgeving.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier