Stadsbestuur van Wervik bezorgt bewoners brief over kakkerlakken

Redactie KW

De stad Wervik gaat via de stadswacht de inwoners van een deel van de Laagweg en Vagevuurstraat zo snel mogelijk een brief bezorgen over het probleem met de kakkerlakken.

De stad gaat ook firma’s contacteren die kunnen instaan voor de verdelging van kakkerlakken. Die maatregelen besliste het schepencollege maandagavond. “We gaan de mensen uit een deel van de Laagweg en de Vagevuurstraat in die brief vragen om onze milieudienst te contacteren indien ze ook geplaagd zijn door kakkerlakken”, aldus schepen Ann Degroote (Open VLD).

“Zo hopen we te weten hoe ver het probleem zich eigenlijk situeert. Nu hebben we geen idee van een perimeter. We hebben enkel weet van twee individuele meldingen. We gaan ook gespecialiseerde firma’s contacteren die via een onderzoek van de rioleringen de oorzaak kunnen bepalen. Ook de milieupolitie en het ministerie van Volksgezondheid zijn ondertussen verwittigd. In de buurt bevindt zich de firma Vandewiele Recycling. We gaan hen contacteren met de vraag of ze ook last hebben van kakkerlakken. We weten niet van waar het probleem komt.”

Wie zal dat betalen?

Eénmaal de oorzaak kan worden vastgesteld en de kakkerlakken zijn verdelgd, is het natuurlijk zeer de vraag wie er zal moeten opdraaien voor de kosten. “Wie verantwoordelijk is voor de plaag, gaat moeten de kosten vergoeden”, zegt de schepen.

De kakkerlakken verspreiden zich door de riolering en die is van de gemeente. Vandaar dat het schepencollege gaat kijken voor een oplossing. De kakkerlakken zijn 3 tot 4 centimeter groot. Het zou gaan om de Oosterse kakkerlak.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier