Stadlandschap Leie en Schelde moet natuur en landschap in Zuid-West-Vlaanderen versterken

Gedeputeerde voor milieu, landschap en natuur Guido Decorte en voorzitter van de provincieraad Eliane Spincemaille en schepenen ondertekenden in De Gavers de lancering van het Stadslandschap Leie en Schelde. © LOO
Redactie KW

West-Vlaanderen wil extra investeren in het landschap in het zuiden van de provincie.

In het kader van de interne staatshervorming werden de Regionale Landschappen en Bosgroepen sinds vorig jaar toegewezen aan de provinciebesturen. De Provincie West-Vlaanderen wil deze kans aangrijpen om met lokale besturen en middenveldorganisaties uit de landbouw- natuur- en toerismesector, extra te investeren in het landschap in Zuid-West-Vlaanderen. Daarom richt ze het ‘Stadlandschap Leie en Schelde’ op.

Uitdagende trajecten

Het Stadlandschap wil de ambitieuze doelstellingen rond recreatie, educatie, landschap en natuur in de regio helpen realiseren. “Het is in onze drukke regio dringend nodig om in te zetten op de verbetering – in kwantiteit en kwaliteit – van de open ruimte, het landschap en de natuur. Wij zien in de oprichting van het Stadlandschap Leie en Schelde een duidelijk signaal dat we deze piste samen met de provincie kunnen lopen en uitdagende trajecten kunnen opzetten en realiseren”, zegt schepen van milieu Inge Bossuyt van Harelbeke.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 23 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier