Stad Brugge sleept Klimaatprijs (en bijhorende 30.000 euro) in de wacht

01/12/16 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:46

De klimaatprijs wordt vanaf 2016 jaarlijks uitgereikt en zet duurzame klimaatprojecten van gemeenten en steden in de kijker. Per provincie worden twee lokale projecten beloond.

Stad Brugge sleept Klimaatprijs (en bijhorende 30.000 euro) in de wacht

Een belangrijke voorwaarde voor gemeentebesturen om mee te kunnen dingen naar deze prijs, is de ondertekening van het burgemeestersconvenant. In Brugge gebeurde dat in 2014. De dienst Leefmilieu diende haar kandidatuur voor deze prijs in over de opstart van het Food Lab, de duurzame voedselstrategie en het event (H)eerlijk Brugge. Met resultaat, want Stad Brugge haalt met dit project de Klimaatprijs binnen en wint hiermee 30.000 euro.

In het Food Lab werden vooral middenveldorganisaties, kleine ondernemingen en geïnteresseerde burgers samengebracht die expertise hebben rond duurzame voeding, meer bepaald rond voedselverlies, korte keten, Fair Trade en stadslandbouw. Tot nu toe zijn er zo'n veertig organisaties actief in het Food Lab, maar het aantal groeit nog.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!