Staat de mooiste boom van Vlaanderen in onze provincie?

29/09/15 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Hij bestond nog niet, dus werd daar dit jaar verandering in gebracht: nu is er ook een wedstrijd die op zoek gaat naar de mooiste boom van Vlaanderen. Bij de tien euh 'knapste bomen' zijn er ook drie in West-Vlaanderen.

Twee van die drie staan blijkbaar in Brugge. Een statige oude rode beuk op het domein Messem vormt al decennia een parasol in de zomer en een paraplu als het regent. Op het domein van het dienstencentrum Ter Dreve staat dan weer een mooie treurbeuk waarrond generaties van kinderen met een beperking speelden en nog altijd genieten van zijn aanwezigheid.

In Anzegem staat in een privébos een hoogst unieke kastanjeboom. Ogenschijnlijk oud en versleten is de top verbazingwekkend groen en vol vruchten in de herfst. Hij biedt schuilplaats voor tal van vogels en vleermuizen.

Doel van de verkiezing is om de mensen te laten genieten van de natuur in onze onmiddelijke omgeving. Nog tot 9 oktober kan er op www.mooisteboom.be gestemd worden. Deze online stemmen tellen voor de helft van de punten mee en. Ook de jury deelt nog eens 50 procent van de stemmen uit. Op 14 oktober wordt tijdens de Dag van het Bos de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Naast een mooie oorkonde is daarvoor ook een nieuwe mooie boom ter waarde van 1500 euro weggelegd. De wedstrijd is een initatief van Adviesbureau Landmax, sectorfederatie Landelijk Vlaanderen en de Vlaamse bosgroepen. Landelijk Vlaanderen en de Vlaamse Bosgroepen representeren 61.000 kleine en grote boseigenaars in Vlaanderen.

(FJA)