Speeldomein Warande breekt records en pakt uit met unieke postkaart

Redactie KW

De jeugdbewegingen die op de Warande verblijven kunnen vanaf nu gebruik maken van een unieke postkaart. De Warande en Speelpleinwerking Wasper namen ook initiatieven om de afvalberg te verminderen.

Speelpleinwerking Wasper en speeldomein De Warande blijven populair: op de openingsdag werd een record gebroken met 331 spelende kinderen. Verder wordt de openbare barbecue veelvuldig gebruikt en de reservaties voor het kampseizoen liepen vlot binnen. Nieuw dit jaar is de Warandepostkaart.

“De kampgroepen krijgen deze gratis aangeboden. Veel deelnemers willen namelijk graag het thuisfront iets laten weten. Jeugdbewegingen kunnen kiezen uit drie versies“, aldus schepen van Jeugd Bert Herrewyn (SP.A). Chiro Genebos uit Ham maakte als eerste gebruik van de postkaart.

Speeldomein Warande breekt records en pakt uit met unieke postkaart

“We vinden duurzaamheid belangrijk”

Ook nieuw dit jaar zijn de inspanningen om de afvalberg te verminderen. “We hebben vorig jaar 14.342 brikjes gebruikt, een gigantisch pak. Alle sapjes die aangeboden worden zijn voortaan in glazen flesjes. Plastic afvalbekers worden vervangen door afwasbare harde plasticbekers”, duidt Lore Coucke van Wasper, dat duurzaamheid belangrijk vindt.

“We hebben de gekende Capri Sun vervangen door een biologisch alternatief van de korte keten. We creëerden ook een afvalspel. Zo kunnen de kinderen zich bewust worden van hoe ze de te hoge afvalberg kunnen verminderen.” De Zilverwerking van Wasper, die inzet op toegankelijkheid op maat voor kinderen met een beperking of in een moeilijke gezinssituatie, is ook versterkt.

“In De Warande zijn er nu banners met de indeling van elke dag en extra wegwijzers op het terrein. De animatoren hebben ook nieuwe uitdagingen opgelijst. Ze kregen daarvoor een extra training.”

(Peter Van Herzeele/foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier