Sluikstorters in Kuurne zullen veel harder worden aangepakt

Redactie KW

Dat zegt burgemeester Francis Benoit naar aanleiding van een grote opruimactie donderdagochtend in de Hulstestraat ter hoogte van Spijker en Schardauw.

Niet alleen de wijk Spijker en Schardauw is een geliefkoosd doelwit voor sluikstorters, ook langs de Steenovenstraat tussen Kuurne en Harelbeke en op verlaten plekjes in Kuurne ontstaan er geïmproviseerde containerparken. “Dit moet stoppen”, is de burgemeester het beu. “Sluikstorten schaadt onze inwoners en gemeente. We gaan de daders opzoeken en zij zullen moeten opdraaien voor de kosten én beboet worden. De politie zorgt voor verscherpte en intensieve controles. Binnen afzienbare tijd gaan we actief mobiele camera’s inzetten. Ik duld dit niet langer. We vragen ook de hulp van onze inwoners om de nummerplaten van sluikstorters door te geven aan de politie.”

Sluikstorters worden aangepakt via het belastingsreglement voor het weghalen en verwijderen van afvalstoffen, gestort of achtergelaten op niet-reglementaire wijzen en/of plaatsen en/of tijdstippen. Zo kan een belasting geheven worden die kan oplopen tot 625 euro, plus de kosten voor het ophalen en het verwerken van het sluikstort.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier