Sea Life trakteert honderden kinderen met tegenslag

Redactie KW

Zaterdag trakteerde Merlin’s Magic Wand, het goede doel van de moedermaatschappij van Sea Life Blankenberge, honderden kinderen in een lastige positie op een magisch bezoek.

In het kader van de opening van de 100ste attractie van het internationaal entertainmentbedrijf nodigt iedere vestiging van de Engelse firma honderd kinderen uit om een magische dag te beleven – geheel op kosten van het eigen goede doel.

“Het achterliggend idee van deze actie is het aanbieden van een fantastische dag aan 10.000 kinderen”, legt Virginie Dumont, verantwoordelijke voor Merlin’s Magic Wand in België, uit. “Alle uitgenodigde kinderen hebben te maken gehad met een tegenslag in het leven, variërend van een handicap of ziekte tot het verliezen van een of beide ouders.”

Vorig jaar konden maar liefst 36.000 kinderen met hun families een bezoek brengen aan een van de honderd wereldwijde Merlin Entertainments Group-attracties. Daarnaast heeft Merlin’s Magic Wand in samenwerking met revalidatiecentra en ziekenhuizen reeds zeven magische ontspanningsruimtes kunnen inrichten om de magie naar kinderen te brengen die niet in staat zijn om te reizen.

“De respons in België bleek echter zo groot dat het onmogelijk was om ons evenement tot honderd personen te beperken. We hebben besloten om alle 750 inschrijvers een magische dag te bezorgen”, besluit Virginie Dumont.

(JW – foto JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier