Sea Life moet bassin met 350.000 liter zeewater leegpompen voor ontsnapte zeehond

Redactie KW

Woensdagmiddag werd een vreemde eend – of moeten we zeehond zeggen? – door de verzorgers ontdekt in het grote showbassin van Sea Life Blankenberge.

Zaterdagmorgen wordt Jubiene samen met haar vier vriendjes uit de puppool vrijgelaten op het strand van Blankenberge, maar wachten op een nieuw avontuur kon ze niet. Ze kwam tijdens haar ontsnappingspoging terecht tussen de vaste zeehondenbewoners in de grote pool. Enkel door het leeghalen van de pool konden de verzorgers haar vangen om ze in haar vertrouwde omgeving te zetten. Al dat zeewater rechtstreeks de riool in, dat was inmiddels ruim twee jaar geleden. “Terwijl maken we van de gelegenheid gebruik om de ramen grondig te poetsen en het vuil aan de bodem te verwijderen.”, zegt hoofdverzorger Manu Potin. “De vaste bewoners gedroegen zich anders dan normaal. Niet omwille van de nieuweling, maar vooral omdat we hun speelterrein afnamen.”

Het vangen van de pup ging vlot. “Nu duurt het ongeveer twee dagen vooraleer de pool opnieuw volledig gevuld zal zijn. Om nog ontsnappingen te vermijden, zullen extra maatregelen genomen worden.”

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier